Zsinagógánk főrabbija Radnóti-díjas lett

frolich7Huszonharmadik alkalommal adták át a Radnóti Miklós antirasszista díjat, amit olyan, a társadalmi élet különböző területein tevékenykedő személyiségeknek ítélnek oda, akik munkásságukkal, véleményformáló kiállásukkal, személyes példamutatásukkal fellépnek a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) ezzel is arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy változatlanul vannak olyan folyamatok a világban és hazánkban, amelyeknek káros következménye az egyes embercsoportok kitaszítása lehet. Az alkalmat most is a március 21-i antirasszista világnap szolgáltatta.

Egyebek között erről is beszélt Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke, aki ezúttal is átadta a kitüntetéseket. A díjat többek között dr.Frölich Róbert, országos főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija is megkapta.
A díjazottak között van még Arató András, a Klubrádió igazgatótanácsának elnöke, Farkas József György újságíró, az egykori Népszabadság, korábban a TV Híradó külpolitikusa és Pomogáts Béla irodalomtörténész. Mától Radnóti díjas Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója, Nagy Bandó András humorista, Örsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere és Surányi György közgazdász, a jegybank korábbi elnöke is.

A kitüntetettek méltatását Gálvölgyi János, az ugyancsak Radnóti díjas színművész olvasta fel.

Gratulálunk az elismeréshez!