Lezajlottak a választások körzetünkben

voteA tegnapi napon lezajlottak a választások a Dohány körzetben. Mindenkinek ezúton is köszönjük a részvételt, köszönjük, hogy a körzetre áldozta az idejét.

A választás mindig mérföldkő. Valami véget ér, és valami más kezdődik. A körzet életében is új szakasz kezdődik, hisszük és reméljük, hogy épülni és erősödni fogunk az elkövetkező négy esztendőben.

Az új vezetés, az új elöljáróság mindent megtesz, hogy a most kezdődő periódus szellemiekben gazdag, a vallási életben felívelő, a kulturális életünkben pedig pezsgő legyen.

Mikor befejezzük egy tórai könyv olvasását, azt mondjuk: cházák, cházák, vöniszcházék! azaz: erősödj, erősödj, és erősítsük egymást! Most van itt az idő, hogy ne csupán mondjuk, de meg is cselekedjük!

A választások eredménye:

A szavazatok összeszámlálása után a következő eredmény alakult ki:

Körzeti elöljáró lett Nádel Tamás, Dr. Zallel János, Hajdu Péter, Endler Tamás, László Gábor, Ács Tamás, Dr. Kunos Péter, Deutsch László, Frölich Benjámin és Cseresnye Béla.

A Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlésébe delegáltak: Nádel Tamás, Hajdu Péter, Endler Tamás, László Gábor, Ács Tamás, Dr. Kunos Péter, Deutsch László, Frölich Benjámin, Siklósi Miklós és Százados Rihárd.

A Mazsihisz közgyűlésébe delegáltak: Nádel Tamás, László Gábor, Dr. Kunos Péter, Ács Tamás, Frölich Benjámin, Siklósi Miklós.
A megválasztottaknak ezúton is gratulálunk.

Körzeti tisztségviselők:

A választásokat követően összeült az új elöljáróság, amely megválasztotta az elnököt és az alelnököt. Elnökké választották Nádel Tamást, alelnök lett Hajdu Péter.
Nádel Tamás a választási procedúra után a helyszínen lemondott mind az újonnan megválasztott elnöki, mind pedig a többi elnyert pozíciójáról.

Az elöljáróság ezután Hajdu Pétert választotta meg ügyvezető alelnöknek, egyúttal megkezdte a megüresedett pozíciókra való időközi választás előkészítését.