Koncerttel emlékeztünk Polgár Lászlóra

polgdohFantasztikus koncerttel emlékeztünk meg Polgár Lászlóról a Dohány zsinagógában. A hatvanhárom éves korában 2010-ben elhunyt Kossuth-díjas , Liszt Ferenc-díjas és Grammy – díjas magyar operaénekes a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt. 2010-ben váratlanul, a svájci Zürich városában szólította magához az Ö.való.

Az emlékére rendezett esten a zsinagóga alsó, és első emeleti szintje teljesen megtelt a koncertre, amelynek során számos gyönyörű áriát, és híres zeneművet hallgathattak meg az érdeklődők.

Dobszay Péter orgonaművész előadásával indult az este, majd dr.Frölich Róbert országos főrabbi, valamint Nádel Tamás, a Dohány templomkörzet elnöke köszöntötte a nézőket. Az emlékkoncert egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor Balázsovits Lajos színművész zongorakíséretre elszavalta a Szomorú vasárnap című Seress Rezső akotást. Benedekffy Katalin, Fried Péter és Király Miklós operaénekesek többször is színpadra léptek, akárcsak Fekete László főkántor, Rudas Dániel kántor, valamint a Dohány utcai zsinagóga kórusa. Mindannyian méltóképpen emlékeztek meg Polgár Lászlóról.

Képek a koncertről facebook oldalunkon>>>`