Balázs Fecó a Dohány zsinagógában (videó)

bfecoimA koronavírus-fertőzés következtében tavaly novemberben elhunyt Balázs Fecó, az egykori Korál együttes billentyűse, énekese, dalszerzője, Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zenész március 2-án lenne 70 éves. A művész születésnapja alkalmából keddtől egy héten át szabadon elérhetővé tesszük a Zsidó Kulturális Fesztivál YouTube csatornáján annak a nagy sikerű koncertnek a felvételét, amelyet Balázs Fecó a Dohány utcai zsinagógában adott 2019. szeptember 8-án.

Balázs Fecó a magyar zsidó közösség nagy barátja volt, rokonszenvét és szeretetét kifejezte azzal is, hogy visszatérő vendégként többször fellépett a Zsidó Kulturális Fesztiválon. Három évvel ezelőtt Malek Andi és Jáger Bandi vendégeként adta elő néhány slágerét, s olyan hatalmas sikert aratott, hogy a következő évben, a 2019-es Zsidó Kulturális Fesztiválon már önálló estet tartott zenekarával a Dohány utcai zsinagógában.

A koncert előtt pár nappal Balázs Fecó azt mondta: „zsebkendős” koncert lesz – ami alatt azt értette, hogy a közönség el fog érzékenyülni. Azt ő sem sejthette, hogy ez az előadás más tekintetben is „zsebkendős” koncert lesz – most ugyanis a Zsidó Kulturális Fesztivál éppen ezzel a produkcióval tiszteleg a tavaly novemberben elhunyt művész emléke előtt.

A Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zenész március 2-i, 70. születésnapja alkalmából a zsidó fesztivál a rendezvénysorozat YouTube-csatornáján elérhetővé teszi a 2019 szeptemberében rögzített műsort. A koncert március 2-tól egy héten át, március 9-ig tekinthető meg.

A nézőket Nádel Tamás, a Dohány utcai zsinagóga körzet világi elnöke köszönti.