Két hétig nem látogathatóak a budapesti zsinagógák

dohany_kul1Megelőző óvintézkedés gyanánt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) július 27-től két hétig, azaz augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák személyes látogatását, így az imákat és a tervezett rendezvényeket – amennyiben lehetséges – csak online lehet megtartani. A budapesti Szeretetkórházban és idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el.

A Mazsihisz vezetése július 26-án, vasárnap kapott tájékoztatást arról, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyermek hozzátartozója koronavírus-fertőzött.

Emiatt a Mazsihisz és a BZSH vezetése a krízis menedzsmenttel egyeztetve úgy döntött, hogy július 27-től augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák látogatását, és javasolja, hogy a tervezett rendezvényeket online térben tartsák meg.

A krízis menedzsment döntéshozói arra kérik hittestvéreinket, hogy akik személyen vagy közvetlen családtag révén az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel (zsinagóga, iroda, óvoda, iskola), azok a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a BZSH intézményeit.

A BZSH krízismenedzsmentje ajánlását megfogadva a Dohány utcai zsinagóga az elkövetkező két hétben nem tart I.tentiszteletet. A minden reggeli és esti ima (szombat reggel kivételével) Zoomon lesz megtartva. Reggelenként háromnegyed kilenckor, esténként hat órakor kezdünk.

Kérjük hittestvéreink megértését és köszönjük együttműködésüket!