Felavattuk Bandi Laci emléktábláját

bandiavSzerda délután családja, barátok, és kollégái jelenlétében került sor a 2018. júniusában elhunyt Bandi László emléktáblájának felavatására a Dohány utcai zsinagógában.

Az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának tagja, a BZSH korábbi elnökjelöltje, elöljárója emlékére készült tábla avatása alkalmából először Fekete László főkántor elénekelte az elhunytak emlékéért szóló gyászimát, a Kél Molerahamimot, majd Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnöke emlékezett vissza kollégájára, barátjára. Hasonló, személyes hangvételű beszéddel tisztelgett Bandi László emléke előtt dr.Frölich Róbert, a zsinagógánk főrabbija, aki kiemelte többek között Laci családjához való rajongását, szülei iránti hatalmas tiszteletét.

Ezt követően Bandi László édesanyja, édesapja, és gyermekei, és Székhelyi Márton, az Élet Menete Alapítvány kurátora, és Zoltai Gusztáv, a BZSH és a Mazsihisz korábbi ügyvezető igazgatója közösen leplezték le a márványtáblát, amely ettől kezdve örökre emléket állít a sokak által szeretett Bandi László emléke előtt.

Az avatást követően Laci lánya Ágnes köszönte meg a család nevében mindenkinek, hogy együtt emlékeztek meg édesapjáról.

Képek az emléktábla avatásáról>>>