Elbert Márta könyvbemutatójára kerül sor vasárnap a Goldmarkban

kiskamerast_kicsiElbert Márta filmrendezőt, forgatókönyvírót, a magyarországi rendszerváltást dokumentáló Fekete Doboz Alapítvány alapítóját és szakmai vezetőjét évtizedes szakmai és baráti kapcsolat fűzi a Blinken OSA Archívumhoz.
A Fekete Doboz több, mint 200 dokumentumfilmjét és több, mint 3000 óra nyers, vágatlan videóanyagát, köztük az 1989-es Ellenzéki Kerekasztal Tárgyalásokat dokumentáló mintegy 150 órányi videofelvételt az Alapítvány letétbe helyezte az Archívumban, az Archívum pedig feldolgozta, folyamatosan digitalizálja és kutathatóvá tette ezeket az egyedülálló felvételeket. Az Archívum YouTube csatornáján Elbert Márta és a Fekete Doboz Alapítvány számos filmje látható.

Márta több, az Archívum munkájával összefüggésben készült filmjének ősbemutatója is a Blinken OSA Archívumban zajlott, így a Szabad Európa Rádió híres lemezlovasának, Cseke Lászlónak (eredeti nevén Ekecs Gézának) halála alkalmából készített összeállítás, vagy az Archívum „Újragondolt szegénység” c. konferenciáján bemutatott Kemény István portréfilm.

A Kiskamerás történetek című könyv többek között e történeti értékű felvételek készítésének körülményeit meséli el. A könyv megjelenését a Frankel Zsinagóga Alapítvány támogatta.

E könyv bemutatójára kerül sor február 3-án 15 órakor a Goldmark teremben a Dohány utcai körzet szervezésében.